http://www.kosa-munka-erintesvedelem.hu v1.0 Készítette: Zsákai Péter| zsakaip@gmail.com
ELÉRHETŐSÉGEK
Kósa József - egyéni vállalkozó +36 30 362-00-66 jozsef_kosa@freemail.hu  2360 Gyál, Kosztolányi Dezső utca 68.
ÉRINTÉSVÉDELMI SZOLGÁLTATÁSOK
Hordozható villamos kéziszerszámok felülvizsgálata
Ezen vizsgálatot a 22/2005(XII.21) FMM rendelettel módosított 14/2004(IV.19) FMM rendeletet 5/A  (3) (a) bekezdése írja elő. A villamos kéziszerszámok felülvizsgálatát 1 évente kötelező elvégezni. Szerelői ellenőrzés szerelői ellenőrzés: az érintésvédelem alapvető hibáinak kimutatása céljából, különleges szakképzettséget, méréseket, illetve azok kiértékelését nem igénylő ellenőrzés; 5/A § (1) A kisfeszültségű erősáramú villamos berendezés közvetett érintés elleni védelmének (érintésvédelem) ellenőrző felülvizsgálatáról és időszakos ellenőrző felülvizsgálatáról a munkáltató – a 4–5. §-ban foglaltaktól eltérően – a berendezés szerelői ellenőrzésének, illetve szabványossági felülvizsgálatának keretében gondoskodik. (2) Az ellenőrző felülvizsgálatot az üzemeltetés megkezdését megelőzően, valamint az érintésvédelem bővítése, átalakítása és javítása után a szerelés befejező műveleteként kell elvégezni szabványossági felülvizsgálattal. (3) Az időszakos ellenőrző felülvizsgálatot legalább a következő gyakorisággal kell elvégezni: a) áram-védőkapcsolón havonta szerelői ellenőrzéssel; b) kéziszerszámokon és hordozható biztonsági transzformátorokon évenként szerelői ellenőrzéssel;  Vállalom, a kisgépek éves szerelői ellenőrzését, melyekről jegyzőkönyvet állítok ki.
Gázvezeték EPH jegyzőkönyv készítés
Érintésvédelmi szabványossági felülvizsgálat
Minden újonnan létesített gázhálózatnál a szolgáltató érintésvédelmi nyilatkozathoz köti a beüzemelőt. Ezen vizsgálatok elvégzését is vállaljuk. Ellenőrizzük az EPH (Egyenpotenciára hozó hálózat) meglétét, gázbojler, gázkazán villamos bekötését.
A hatályos jogszabályok szerint szükséges üzembe helyezés előtt (MSZ 2364-610) és időszakos (KLÉSZ hatálya alatt 6, MSZ 172 alatt 3 évente), valamint a munkavédelmi előírások, rendeletek külön szabályozott rendszerességgel írják elő az érintésvédelem felülvizsgálatát. · A vizsgálatokat több éves tapasztalattal minden esetben fokozott körültekintéssel végezzük · Minősítő iratokat két eredeti példányban készítjük mely minden esetben, tartalmazza egyenként a merőpontokat táblázatos formában valamint a könnyű rendszerezés segítésére egyedi sorszámmal. Minősítéseket megrendelő telephelyén nyújtjuk át, illetve postázzuk · Kalkulációnál figyelembe vesszük az együttesen megrendelt egyéb vizsgálatokat, valamint a vizsgált területet. · Kivitelezőknek folyamatos kedvezményeket biztosítunk keretszerződés formájában. Továbbá igyekszünk segíteni munkájukat már az építést előkészítő építési folyamatban is, hogy a lehető leggördülékenyebb és ez által legjobb ráfordítási hatásfokkal gyors átadást, átvételt tudjanak produkálni megrendelőjük felé.
Lakókocsik és hűtőkocsik
Vállalom lakó-, és hűtőautók érintésvédelmi szempontból történő ellenőrzését. Járművek elektromos hálózatainak felülvizsgálata : - Lakókocsik- lakó autók és más hasonlók, műszaki vizsga előtti      felülvizsgálata, az MSZ 2364-754:2006 szabványelőírásai alapján. -  A mobil vagy szállítható egységek villamos berendezéseire vonatkozó MSZHD 60364-717:2005 szabvány előírásai alapján.-  A 754 szabvány vonatkozik: - felhasználási céljuktól függetlenül) azokra a kocsikra és utánfutókra, amelyek a KRESZ-nek megfelelő kialakításúak, így eseti útvonal-engedély nélkül közlekedhetnek a közutakon (ezek villamos berendezései olyan kialakításúak legyenek, amelyeka camping hálózatához csatlakozhatnak). A 717 szabvány pedig azokra a szállítható egységekre, amelyek ennek nem felelnek meg, s amelyek villamos csatlakoztatása általában a telepítés utáni szerelési munkával az áramszolgáltatói hálózatra történik. A KLÉSZ előírásai nem a vándorló egységekre, hanem a tartósan egy helyre telepített berendezésekre vonatkoznak függetlenül attól, hogy azok épületben, konténerben vagy valami más kialakításban vannak elhelyezve. Újabban a lakókocsik és lakóautók közlekedési felügyeleti vizsgáztatásánális megkövetelik annak villamos berendezésére vonatkozó felülvizsgálatot, ilyenkor legcélszerűbb (nem kötelező) e szabványok követelményeire hivatkozni. A szabványsorozat felvonulási területekre vonatkozó 704. szabványa kimondja, hogy nem vonatkozik a felvonulási területek adminisztrációs helyiségeire (irodák, öltözők, büfék stb.), ezek gyakran ilyen szállítható konténerekben vannak kialakítva. Ezekre - ha ezek tartósan egy helyen vannak telepítve - rendeltetésszerűen a KLÉSZ vonatkoztatható.
Fontos Önnek a biztonságos munkavégzés, munkahelyének védelme? Igen? Akkor bízza tapasztalt szakemberre!
Főoldal Emelőgép Érintésvédelem Munkavédelem Tűzvédelem Villámvédelem Referenciak Elérhetőségek